De meeste stoelen worden in vier delen geleverd en deze zijn voorbereid voor assemblage, zodat het eenvoudig is de stoel zelf  in elkaar te zetten en te gebruiken. 

De vier delen zijn :

  1. De (kruis)voet (met pootjes of wieltjes)
  2. De gasveer poot
  3. De zitting (met eventueel de armsteunen)
  4. De rugleuning

Alle bedieningshendels en knoppen, alsmede en (soms optionele) armsteunen zijn allemaal al geplaatst, zodat je je daarover geen zorgen hoeft te maken.  Ook de voetjes / wieltjes zijn reeds in de kruisvoet geplaatst en klaar voor gebruik.

Opbouw van de stoel

Stap 1.

  1. Leg de (kruis)voet op de grond.

Stap 2.

  1. Plaats de gasveerpoot met de breedste zijde in het gat van de voet.
  2. Dit is een conische verbinding en behoeft geen andere bevestiging.
  3. Indie er een voetensteun aanwezig is, wordt deze tussen de voet en de poot geplaatst.

Stap 3.

Plaats de zitting op het bovenste deel van de gasveerpoot.

Ook deze verbinding behoeft geen andere bevestiging.

Zorg er wel voor dat de poot helemaal aansluit in de opening van de zitting.

Ga daarna voorzichtig op de zitting zitten en gebruik de hendel Op / Neer om de poot te fixeren. Schuif daarna de kunststof behuizing aan de bovenzijde aan tot de ring.

Stap 5.

Schuif de kunststof geribbelde behuizing over de platte steunstang van de  rugleuning met het vierkante deel aan de onderzijde. 

Stap 6.

Plaats de rugleuning in de opening aan de achterzijde van de zitting, waarbij de onderzijde van de steun uit de opening van het vierkante deel kunststof steekt.  Je kant dan als de steun is geplaatst, het onderste deel over de gehele opening schuiven als afdekking.

Let op :  Wil je de steun van de rugleuning weer verwijderen, druk dan het vergrendelpalletje in aan de onderzijde (binnenkant)

Stap 7.

Schuif de stang naar beneden en totdat het uiteinde van de stang net aan de andere zijde van de opening weer naar buiten komt.  

Druk dan het vierkante deel van de kunststof behuizing over de opening heen en schuif de rugleuningsteun verder naar beneden.  De stang dient dan door het gat aan de onderzijde van de behuizing eruit te komen.  Duw de bovenzijde van de behuizing van de rugleuning aan de bovenzijde aan.